Vergroot je werkplezier

pp.18-21_Van Zundert_JSW maart 2017_Fijn‘Zouden ze nog iemand nodig hebben om worsten te verkopen bij de Hema? Dat vraag ik mijzelf af als ik op mijn tandvlees loop en de wallen tot onder mijn knieën zakken. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben gek op mijn werk. Ik bloei op van gesprekken met kinderen en geniet ervan als een leerling iets niet snapt en na mijn uitleg het licht ziet. De extra’s maken het zo zwaar. Groepsplannen, rapporten, vergaderingen, nakijken, gegevens verwerken en analyseren’, zegt een leerkracht. Vergroot je werkplezier door middel van de positieve psychologie.

We kunnen er niet omheen: leerkrachten ervaren steeds meer stress. De hoge werkdruk, steeds weer nieuwe eisen en leermethodes, de toegenomen toetsingsdruk, steeds meer leerlingen met speciale behoeftes, het contact met ouders dat soms moeilijk verloopt. De energie en werklust sijpelen weg. Je vraagt je af waarom je dit vak ook alweer hebt gekozen.
Tegelijkertijd kom je toch met een reden naar je werk: om te zien dat kinderen groeien van datgene wat jij ze aanbiedt en om te genieten van hun ontwapenende reacties. Je wordt blij van leuke en actieve collega’s en het gevoel dat je als team samen aan hetzelfde doel werkt. Hoe kun je nu te midden van alle hectiek je rust en humor en vooral je werkplezier behouden?

Stephen Covey
De cirkel van invloed en betrokkenheid van Stephen Covey is relevant voor je beleving op je werk (zie figuur 1 ‘De cirkel van Stephen Covey’ onder aan deze pagina). In de buitenste cirkel (de cirkel van betrokkenheid) bevinden zich dingen die we niet of nauwelijks kunnen beïnvloeden (zoals de wereld, de economie, het weer, onze afkomst, het verleden, et cetera), maar die wel invloed op ons uitoefenen, vandaar de term ‘betrokkenheid’. Het omvat ook de keuzes die anderen om ons heen maken. Er gaat veel energie verloren wanneer we ons richten op de dingen die we niet kunnen veranderen. Verloren energie die niet meer beschikbaar is om ons te richten op datgene wat we wél kunnen veranderen. Binnen de cirkel van invloed vallen je gedachten en gevoelens, hoe jij je gedraagt en de keuzes die jij maakt. Alleen al het onderscheid kunnen maken tussen waar je wel en geen invloed op hebt, zorgt ervoor dat je meer rust en ruimte – en dus meer werkplezier – kunt ervaren. De zaken die ik aanstip in dit artikel liggen binnen de cirkel van invloed, de zaken waar jij wel degelijk invloed op hebt.

Wil je verder lezen maar heb je nog geen abonnement? Klik dan hier.
Heb je een abonnement en wil je digitaal verder lezen? Klik dan hier.