Onderwijsinnovatie

p.39_Van de stapel_JSW januari 2018_EdunextOf het hedendaagse, klassieke onderwijs wel voldoende is toegerust voor de toekomst is maar de vraag. Competenties die nu van belang zijn, bestaan uit ondernemerschap, creativiteit en leiderschap. Dit vraagt om out of the box denken van de leerkracht. En een leerkracht welke een changemaker is, iemand die patronen durft te doorbreken.

EduNext ondersteunt deze transformatieprocessen in de school, maar doet dit zonder zichzelf op de voorgrond te positioneren. Er worden veel inspirerende ideeën aangeboden om het onderwijs van de 21e eeuw toekomstbestendig te maken, maar er is ook zeker ruimte voor de eigen invulling hiervan. De verandering komt niet alleen vanuit de leerkrachten en directeur, maar moet ook gesteund worden vanuit de leerling en ouders zelf.

EduNext zorgt er dan ook voor dat door het transformatierad de leerling daadwerkelijk in het centrum van hun leren worden gezet. De website www.edunext.be biedt veel informatie over deze innovatieve aanpak van onderwijstransformatie.

Titelinformatie
EduNext
Dirk de Boe
Tielt, Lannoo, 2017, 202 pp.
ISBN 9789401447171, € 24,99
Beoordeling: *****