Virtual en augmented reality

p.39_Van de stapel_JSW februari 2018_Leren met ar en vrLeuk aan deze uitgave is dat er gekozen is voor een boekvorm over een digitale tool. Het boek zorgt voor de juiste benodigde concentratie en aandacht naast alle flitsende augmented reality- en virtual reality-technieken. Omdat augmented reality (AR) en virtual reality (VR) al enige tijd bestaat, wordt er eerst ingegaan op de geschiedenis van deze technologie.

Er wordt ook gekeken wat de toegevoegde waarde van AR/VR is voor het leren. Een overzicht wordt gegeven van de beschikbare hardware voor AR en VR, maar een nadeel hierbij is echter wel dat de ontwikkelingen zo hard gaan dat deze informatie soms alweer achterhaald kan zijn. Toch is het voor de beginnende leerkracht die zich in deze materie wil verdiepen een mooie kans om inzicht te krijgen in de wereld van AR/VR.

Veel ervaringsverhalen uit de praktijk komen voorbij. Maar ook is er aandacht voor toepassingen in het bedrijfsleven en de zorg. De bijbehorende website www.boektweepuntnul.nl/leren-met-ar-vr geeft veel inspiratie om te experimenteren met AR en VR.

Titelinformatie
Leren met AR/VR
Michel van Ast et al.
Groningen, BoekTweePuntNul, 2017, 282 pp.
ISBN 9789082226928, € 19,95
Beoordeling: *****